"ΚΟΜΜΑΤΙΑ & ΘΡΥΨΑΛΑ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ: «Εκεί που ανατριχιάζεις... ξεσπάς σε ωραία γέλια, όχι χάχανα. Είναι λυτρωτικό έργο» ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ "ΟΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ "ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΘΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΟΥ ΜΑΚΟΥΛΗ! ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ" ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΛΟΒΟ!!!
ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ" του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά (ώρα έναρξης 21.00) Ο ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ!
Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας Πετρωτό της επαρχίας Δομοκού. Από τα δώδεκά του χρόνια εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967. Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε σε πάρα πολλούς θιάσους κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Πήρε μέρος σε δέκα κινηματογραφικές ταινίες και δεκαπέντε τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών. Εκλέγεται συνεχώς επί είκοσι οχτώ χρόνια και σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμα. Το πρώτο του μυθιστόρημα ("Θυμάσαι, πατέρα;") κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1995. Το δεύτερο με τίτλο "Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα", κυκλοφόρησε το 1998 ενώ το τρίτο του, "Οι Αγίες των ημερών τους", το 2001· όλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το "Θυμάσαι, πατέρα;" επιλέχθηκε το 1998 να είναι για δύο χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον "Επιτάφιο" του Ρίτσου, την "Αυλή των θαυμάτων" του Καμπανέλλη και τη "Σαρκοφάγο" του Ιωάννου. Προσκεκλημένος από την ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ, το επισκέφθηκε δύο φορές, μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έκανε τρεις διαλέξεις: "Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης", "Η επανάσταση του `21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης", "Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας". Η εκτίμηση των καθηγητών ότι η διδασκαλία του βιβλίου του αύξησε τα ποσοστά επιτυχίας των φοιτητών τούς οδήγησε να το συμπεριλάβουν στη διδακτέα ύλη για δύο ακόμα χρόνια, έως το 2002.
"Δέ κάνουμε Θέατρο για το Θέατρο. Δέ κάνουμε Θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε Θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος ο καθένας μας είναι ανήνπορος. Μόνος, ο καθένας από εσάς, τους πιο κοντικούς στην προσπάθειά μας, είναι ανήμπορος... Μαζί, ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το Θέατρο ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν'αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το Θέατρο σα μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου."
**********************************************************************************ΚΥΒΕΛΛΗ "Η ΑΓΝΩΣΤΟΣ" **********************************************************************************ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ